Το επόμενο στάδιο μετά τον σχεδιασμό είναι η κατασκευή του επίπλου.

Η WESTAND S.A. διαθέτει επιλεγμένο τεχνικό προσωπικό, έτοιμο να κατασκευάσει γρήγορα και αποτελεσματικά κάθε είδους έπιπλο.

Βασικό χαρακτηριστικό που δίνει στην εταιρεία ουσιαστικό προβάδισμα σε  σχέση με τους ανταγωνιστές της είναι η ικανότητά της να κατασκευάζει εξολοκλήρου ένα έπιπλο στο δικό της χώρο.

Το μεγάλο εύρος ειδικοτήτων του προσωπικού σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία, δίνουν την δυνατότητα στην WESTAND S.A. να κατασκευάζει το έπιπλο από το Α έως το Ω.

Η κατασκευή ενός stand γίνεται με βάση τα παρακάτω στάδια:

  • Οι σχεδιαστές συνομιλούν με το αντίστοιχο συνεργείο από το ξυλουργείο της εταιρείας που θα αναλάβει το συγκεκριμένο project, εξηγώντας κάθε κομμάτι της κατασκευής.

  • Η ξυλο-κατασκευή που ολοκληρώνεται στο ξυλουργείο, περνάει από το βαφείο και παίρνει το επιθυμητό χρώμα. Μετά την βαφή, τοποθετούνται στο έπιπλο τα ειδικά διαμορφωμένα corian, μέταλλα, κρύσταλλα.

  • Εφόσον το έπιπλο έχει πάρει την τελική του πλέον μορφή, τοποθετείται σε αυτό η ηλεκτρική και ηλεκτρονική εγκατάσταση – φωτισμός.

Στο στάδιο της κατασκευής ανήκει και το τμήμα των επιγραφών, ο εξοπλισμός του οποίου δίνει την δυνατότητα στην εταιρεία να παρέχει στους πελάτες της κάθε είδους επιγραφή και εκτύπωση.   

Ξυλοκατασκευή
Πρώτο στάδιο στην παραγωγή ενός επίπλου είναι η ξυλοκατασκευή. Στο τμήμα της ξυλοκατασκευής σήμερα εργάζονται 27 άτομα μοιρασμένα σε ομάδες των 3-4 ατόμων, η κάθε μια εκ των οποίων αναλαμβάνει να ολοκληρώσει ένα project κάθε φορά. Κάθε ομάδα για να προχωρήσει στην παραγωγή, αφού έρθει σε επαφή με τους σχεδιαστές και αναλύσουν τα κατασκευαστικά σχέδια, παραγγέλνει την απαραίτητη πρώτη ύλη – υλικά ξυλείας.
Στη συνέχεια, με την βοήθεια μηχανημάτων κοπής κόβονται τα μέτρα των υλικών που χρειάζονται, συνθέτεται το έπιπλο, γίνονται τα απαραίτητα φινιρίσματα και προχωράει στο επόμενο στάδιο. Μερικά από τα βασικά μηχανήματα που χρησιμοποιεί το τμήμα για τις παραπάνω εργασίες είναι : τεμαχιστηκές μηχανές, CNC router, σβούρα, κορδέλες, σύνθετο τρυπάνι και πλάνη, γωνιάστρα, συγκολλητική μηχανή περιθωρίων, κ.τ.λ.
Στο τμήμα της ξυλοκατασκευής γίνεται επίσης επεξεργασία Corian, με δυνατότητες λυγίσματος corian, κοπής και επένδυσης επιφανειών. Τα υλικά που χρησιμοποιούν στην ξυλοκατασκευή είναι : Μελαμίνη, Novopan, MDF, Φορμάικα και Corian.

 

Επιγραφές
Μιλώντας για έπιπλα προώθησης προϊόντων, ένα σημαντικό κομμάτι της κατασκευής είναι η επιγραφή που φέρει κάθε έπιπλο. Έτσι λοιπόν παράλληλα με την κατασκευή του επίπλου, ετοιμάζεται σε ξεχωριστό τμήμα επιγραφών και το λογότυπο που θα φέρει κάθε κατασκευή. Έχοντας επενδύσει τόσο σε τεχνολογικό υλικό όσο και σε εξειδικευμένο προσωπικό στο τομέα της επιγραφοποιίας , το τμήμα των επιγραφών είναι σε θέση να κατασκευάσει διαφορετικών ειδών επιγραφές, να τυπώσει οποιοδήποτε λογότυπο του ζητηθεί, όπως επίσης και διαφάνειες προώθησης προϊόντων, όλα στο χώρο μας (in-house production).
Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει δυνατότητα για εκτυπώσιμες επιγραφές μεγάλου format σε χαρτί, χρωματιστά αυτοκόλλητα βινυλίου, αυτοκόλλητα βινύλια τύπου καθρέπτη, αυτοκόλλητα αμμοβολές, διάτρητο αυτοκόλλητο βινύλιο βιτρίνας, φωτοδιαπερατά αυτοκόλλητα βινυλίου, φωτοδιαπερατά film (Backlit), banner μουσαμά, όπως επίσης και μάσκες βαφής. Παράλληλα γίνονται κατασκευές ανάγλυφης επιγραφής με αρνητικές κοπές σε ξύλο, όπως και τρισδιάστατα γράμματα από plexiglass, μέταλλα και άλλα υλικά. Τέλος, στις εγκαταστάσεις μας μπορούμε ακόμα να υποστηρίξουμε βαφτές επιγραφές σε οποιοδήποτε υλικό, εφαρμογές μεταξοτυπίας, εφαρμογές επικόλλησης αλλά και φωτιζόμενες επιγραφές. Τα μηχανήματα που καλύπτουν όλες τις παραπάνω εφαρμογές είναι ο CNC Router που αποτελεί CAD/CAM σύστημα σχεδίασης κοπής υλικών όπως ξύλο, plexiglass, αλουμίνιο, αφρώδη και Corian, κοπτικά βινυλίου, πλαστικοποιητές, και εκτυπωτές μεγάλου format για εκτυπώσεις εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.
 
Επεξεργασία συμπαγών επιφανειών (Solid Surfaces)
 

 

Μεταλλικές Κατασκευές (ή Μέταλλο)
Η επόμενη φάση της κατασκευής έχει να κάνει με την τοποθέτηση μεταλλικών στοιχείων ως πρόσθετα κομμάτια της αρχικής ξυλοκατασκευής. Σύμφωνα πάντα με τα κατασκευαστικά σχέδια και τις ανάγκες του επίπλου, γίνεται η επεξεργασία των απαραίτητων μετάλλων και η εφαρμογή τους στα αντίστοιχα μέρη της κατασκευής.
Το έμπειρο συνεργείο μας χειρίζεται μέταλλα όπως ορείχαλκο, αλουμίνιο, χαλκό, ανοξείδωτο και διαθέτει τα απαραίτητα μηχανήματα για κοπή, συγκόλληση, βαφή, ηλεκτροστατική βαφή, επιχρωμίωση και επιχρύσωση μετάλλων. Τέλος στο συγκεκριμένο τμήμα έχουμε την δυνατότητα λουστραρίσματος-γυαλίσματος μετάλλων σε ειδικά διαμορφωμένο στιλβωτήριο.

 

Ακρυλικές Κατασκευές
Το τμήμα επεξεργασίας ακρυλικών – plexiglass είναι υπεύθυνο ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επίπλου να επεξεργάζεται φύλλα plexiglass, να τα τεμαχίζει, να τα λυγίζει, να τα λειαίνει και να τα γυαλίζει.
Αφού τα ακρυλικά υποστούν την παραπάνω επεξεργασία , δίνεται το επιθυμητό σχήμα με την βοήθεια φούρνων και καλουπιών και προσαρμόζονται  τέλος πάνω στην κατασκευή.Φωτισμός
 

 

Βαφές
Το έπιπλο σε αυτή τη φάση αποσυναρμολογείται στα διάφορα κομμάτια ξύλου από τα οποία αποτελείται. Κάθε κομμάτι αφού υποστεί την κατάλληλη προεργασία, βάφεται στο ζητούμενο χρώμα. Μετά την ολοκλήρωση της βαφής όλων των επιμέρους κομματιών, η κατασκευή μοντάρεται ξανά και προχωράει στην επόμενη φάση.
Το παρόν τμήμα αποτελεί ένα σύγχρονο βαφείο με ειδικά διαμορφωμένους χώρους προεργασίας των κατασκευών, εξοπλισμένο με φούρνο και καμπίνα βαφής, όπου έμπειροι τεχνίτες χειρίζονται λάκες και βερνίκια υψηλής ποιότητας. Όλες οι εργασίες γίνονται με βάση τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή οποιασδήποτε ατμοσφαιρικής επιβάρυνσης.

 

Κοπή CNC